Britt & de mannen: de oliebol

Veel vrouwen vinden het verschrikkelijk, maar ik hou ervan. De spanning vooraf, de ongemakkelijke stiltes en vooral nieuwe mensen leren kennen. Als single in onze hoofdstad date ik dan ook heel wat af. De afgelopen tijd heb ik behoorlijk wat spannende perikelen meegemaakt die het vertellen waard zijn. Geniet dus mee van mijn date-avonturen!

Ik kende hem al een tijdje. Via gemeenschappelijke vrienden kwamen we elkaar een keertje tegen op een feestje en het klikte eigenlijk meteen. In de afgelopen weken waren we vaak samen. Van lekker uit eten gaan tot naar concerten of gewoon samen voetbal kijken op de bank. We vonden elkaar leuk. Althans ik vond hem leuk.  We hadden ‘het gesprek’ nog niet gehad, maar we waren de afgelopen tijd zoveel bij elkaar geweest dat ik eigenlijk wel bijna zeker wist dat hij geen andere meisjes meer zag. Tenzij hij ’s nachts uit het raam glipte als ik lag te slapen, dat zou kunnen natuurlijk.

We hadden het ook echt leuk samen. Hij accepteerde mijn rare eetgewoontes; lasagne met appelmoes en de liters pindakaas die ik in een week wegwerkte. Ik daarentegen was al opgehouden met zeuren over hoe belachelijk veel geld hij uit gaf aan nieuwe sneakers en alle sigaretten die hij rookte. We hadden een leuke avond en nacht. De volgende ochtend moest hij op tijd naar z’n werk. Ik wilde ook opstaan en me aankleden.

‘Je mag wel blijven liggen hoor, je hoeft toch nergens heen’.

Dat vond ik eigenlijk een heel goed idee. ‘maar ik heb geen sleutel of zo.’

Hij ging naast me op bed zitten. ‘Laat de deur maar open, dan hoef je hem alleen maar dicht te trekken als je straks gaat.’

‘Sounds like a plan, wanneer zie ik je weer?’ vroeg ik terwijl ik de dekens weer over me heen trok.

‘Dit weekend, of ben je dan in Limburg?’ Ik keek hoe hij zijn broek dichtritste en een zorgvuldige blik wierp op alle sneakers op de grond.

‘Nee, dit weekend ben ik hier, ik heb vrijdag een verjaardag maar zaterdag kan ik de hele dag’.

Ondertussen had meneer een keuze gemaakt. Het werden de nieuwe Stan Smiths. ‘Misschien kan ik wel mee naar die verjaardag?’

‘Uhm, ja misschien wel. Ik app je nog wel oke.’

‘Oke’ Ik kreeg een kus op m’n mond en terwijl ik me nog een keer omdraaide, hoorde ik de beneden deur dichtslaan.

Misschien is het inderdaad wel een idee om hem mee te nemen naar die verjaardag, dan kan hij meteen mijn vriendinnen leren kennen. Ze waren al erg benieuwd naar hem.

Na een paar uurtjes extra slaap schrok ik wakker. Het was al elf uur. Toen ik uit het raam keek, zag ik een oliebollenkraam staan. In de koelkast vond ik helaas niks eetbaars en dus besloot ik dat een oliebol op de fiets prima als ontbijt kon dienen. Misschien was het ook wel een idee om er voor hem ook eentje te halen. Ik wist hoe gek hij is op alles wat vol met suiker zit. Ik heb alleen geen sleutel natuurlijk. De oliebollenkraam was maar vijftig meter lopen vanaf de voordeur. In z’n slaapkamer vond ik een oude sneaker, die moest er wel voor zorgen dat de deur open bleef. Zo gezegd zo gedaan. Britt haalde twee oliebollen en pakte haar spullen verder in. Ik kwam in een keer op het geweldige idee om een schattig briefje te schrijven bij de oliebol die ik op het aanrecht had neergelegd. Aangezien de oliebollenkraam pretendeerde de beste oliebol van 2015 te verkopen schreef ik op het briefje: ‘De lekkerste van 2015, geniet ervan schat!’

Terwijl ik daar mee bezig was trilde mijn telefoon in mijn tas. Een klasgenootje vroeg of ik toch nog naar school kon komen, we hadden een deadline voor een groepsopdracht en ze kwamen er niet helemaal uit.

‘Prima. ik ben er over tien minuutjes’, stuurde ik terug. Voordat ik op de fiets stapte besloot ik nog even naar de wc te gaan.  Met mijn darmen ging het niet helemaal lekker maar ik weet nog dat ik dacht: die geur is echt wel weg als hij weer thuiskomt van z’n werk.

Ik vervolgde mijn dag zoals elke andere. In de middag appte ik hem dat ik een leuke verassing voor hem had als hij thuis kwam.  Ik deed vervolgens boodschappen en begon zo rond kwart voor zes met koken. Ik was net de broccoli aan het snijden toen mijn telefoon meerdere keren achter elkaar trilde. Ik keek op het scherm en las:

‘Een beetje een onverwachtse maar geweldige verassing!’ Dankjewel!’

Ik moest lachen, wat is hij toch lief. Opeens zag ik dat hij een foto had gestuurd.

Mijn telefoon opende en op mijn scherm verscheen een witte wc-bril met daarop het briefje: ‘De lekkerste van 2015, geniet ervan schat!’ Het pijltje op het briefje wees naar mijn drol van vanochtend.

Zie daar, het meest gênante moment ooit. Ik begon te stampen op de grond, want ik wilde echt heel graag door de grond zakken. Als er een nobelprijs was voor meest gênante moment ooit, dan had ik hem glansrijk gewonnen.

De volgende keer dat jij denkt dat je gênant bezig bent, denk dan aan dit verhaal en je voelt je gegarandeerd beter. You’re welcome!

Dit artikel schreef ik voor womentoday.nl 

britt@bwritten.nl

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Site gebouwd door Prosix B.V.