Britt & de mannen: De prins

Veel vrouwen vinden het verschrikkelijk, maar ik hou ervan. De spanning vooraf, de ongemakkelijke stiltes en vooral nieuwe mensen leren kennen. Als single in onze hoofdstad date ik dan ook heel wat af. De afgelopen tijd heb ik behoorlijk wat spannende perikelen meegemaakt die het vertellen waard zijn. Geniet dus mee van mijn date-avonturen!

Het was inmiddels 7 uur geweest, tijd om naar de kroeg te gaan. Wat heerlijk eigenlijk dat het feesten met carnaval altijd zo vroeg begint. In de groeps-app van haar vrienden ging het al los. Ze hadden de gebruikelijke hangtafel in de hoek al geclaimd en iedereen had z’n eerste biertje al naar binnen getikt. Wat is het toch een fijn gevoel om een kroeg binnen te stappen als je weet dat je vrienden er al zijn. Er is tenslotte niks kutters dan alleen binnenkomen, een rondje moeten lopen en dan moet concluderen dat je nog steeds alleen bent. Lekker ongemakkelijk. Ze liep meteen door en zag in de verte haar vrienden al.

‘Hey Chicka!, we hebben al een biertje voor je.’ schreeuwde Joris vanuit de hoek.

‘Lekker, thanks!’

Langzaam maar zeker begon de kroeg vol te druppelen. Ze maakte een rondje door de kroeg met haar biertje in haar hand. Ook al kwam ze niet meer vaak in het dorp, ze kende nog iedereen. Door het vele gepraat merkte ze dat haar biertje langzaam warm begon te worden. Misschien toch maar even aan de bar een nieuwe bestellen. Onderweg naar de bar kwam ze hem tegen.

‘Gefeliciteerd nog!’ zei ze en gaf hem drie zoenen op z’n wang.

‘Wat leuk dat je weer een keertje in het dorp bent.’ zei hij.

‘Natuurlijk! Voor het mooiste feestje van het jaar maak ik altijd tijd.’

Ineens keek ze een beetje dieper in de blauwe ogen. Hij zag er stiekem helemaal niet verkeerd uit.

‘Wil je nog een biertje?’

‘Jij weet ook altijd precies het goeie te zeggen.’ zei ze terwijl ze haar warm geworden biertje op de bar zette.

Ineens klonken de eerste tonen van een lekkere langzame carnavalsmeezinger door de speakers. Hij pakte haar vast, een tinteling gleed over haar rug toen ze zijn andere hand net boven haar kont voelde. Even vergat ze de wereld om haar heen, van alle kanten werden ze aangestoten en ze voelde het bier uit haar glas langzaam via haar mouw naar binnen glijden. Ze glimlachte en zong de tekst uit volle borst mee. Terwijl hij haar dichter naar zich toe trok besloot ze dat het misschien beter was om te gaan playbacken. Ze wilde hem uiteraard geen gehoorbeschadiging bezorgen vanavond. Het nummer was bijna aan z’n einde gekomen, nog een laatste keer klonk het refrein. Dit was het moment om toe te slaan. Ze keek hem nog een keer diep in z’n ogen aan en bewoog toen naar hem toe. Uiteraard maakte hij dezelfde beweging. Daar midden in de zaal, terwijl de rest alweer aan het hossen was op het volgende nummer zoende ze met DE PRINS.

Zoals altijd, waren de momenten daarna het meest ongemakkelijk. Ze kletste nog wat met hem, maar eigenlijk wilde ze ook terug naar haar vrienden. Na nog een biertje te hebben gedronken en wat gedanst te hebben, besloot ze dan ook dat het tijd werd om afscheid te nemen.

‘Ik ga weer even naar m’n vriendinnen toe.’

‘Dat is goed, zie ik je straks nog?’

‘Uiteraard!’ zei ze terwijl ze wegliep.

Haar vriendinnen waren natuurlijk nog niet op de hoogte van haar romantische avontuur en reageerden iets anders dan verwacht.

‘Serieus? Gezoend? Hij is helemaal niet zo leuk.’

‘Ik ben benieuwd of je hem morgen nog zo leuk vindt.’
Waren de reacties van haar vriendinnen.  Zelf twijfelde ze niet, hij was gewoon hartstikke aardig en leuk. Zoveel had ze niet eens gedronken dus de alcohol kon haar beoordelingsvermogen niet hebben beïnvloed. De tijd vloog ineens voorbij. Voor ze het wist gingen de lichten aan en werd het tijd om haar jas te gaan zoeken. In de garderobe was het druk. Ze gaf haar garderobe-nummer aan een van haar vriendinnen, zelf liep ze terug de kroeg in. Ze stond daar alleen, het was dus niet gek dat hij op haar af kwam.

‘Ga je nog mee eieren bakken bij mij thuis?’ vroeg hij met die prachtige diepblauwe ogen van hem.

‘Nee sorry, ik ben er echt klaar mee. Ik pak m’n jas en ik ben er vandoor.’

Maar we zien elkaar morgen nog toch?’ zei hij met een glimlach.

Dan ben ik er uiteraard gewoon weer bij!’

Ondertussen kreeg ze haar jas aangereikt en liep naar buiten. In bed zag ze dat hij haar een berichtje had gestuurd. Of ze het leuk vond om morgen samen te brunchen bij hem thuis.

‘Ja lijkt me gezellig, ik app je als ik wakker ben.’ Stuurde ze terug.

Om een uurtje om elf in de ochtend sprong ze onder de douche. Ze had hem net geappt. Over een uurtje had hij de broodjes klaarstaan. Hij woonde maar drie straten verderop. Net voordat ze bij hem aanbelde checkte ze nog even haar make-up in de camera van haar telefoon. Dat zag er goed uit.

Opeens ging de deur open. Ze schrok. Dat zag er iets minder goed uit. Zo zonder muts met veren, mantel en scepter waren z’n blauwe ogen ineens een stuk minder helder. De betovering was verbroken.

 

 

 

 

 

 

 

britt@bwritten.nl

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Site gebouwd door Prosix B.V.