IK STRIJD VOOR ALLE ‘EINZELGANGERS’!

Dit keer een blogberichtje over waarom ik veel dingen alleen doe. Zo ben ik afgelopen jaar alleen naar Lowlands geweest, naar het concert van Bob Dylan en zo ga ik ook regelmatig alleen naar de bioscoop.

Gek

Veel mensen vinden het gek dat je dingen alleen doet. Wat ik echt vet raar vind. Mensen kijken je ook vaak aan als ze merken dat je alleen bent. Maar ik vind het alleen maar super fijn alleen. Je hoeft namelijk met niemand rekening te houden. Vooral als het om muziek gaat ben ik echt een freak en wil ik alles op mijn manier beleven. Dan wil ik dus bepalen waar we staan en dan wil ik niet tussendoor kletsen over wat er gebeurt want dan mis ik weer wat. Ik wil helemaal opgaan in het moment en dat kan alleen als er niemand om me heen is die me stoort. In de bioscoop praat je sowieso niet, dus je merkt het verschil tussen alleen gaan en samen gaan niet eens.

Daarnaast ben ik nogal impulsief en wispelturig, ik besluit die avond pas dat ik toch wel naar dat concert wel. En ik besluit drie dagen van te voren pas dat ik toch wel naar Lowlands ga. Dit brengt natuurlijk met zich mee dat weinig mensen dan nog mee kunnen of willen.

En als laatste kan ik het gewoon heel goed vinden met mezelf. Ik heb echt een klik met mezelf en voel me dus helemaal niet eenzaam als ik dit soort dingen alleen doe. Ik vind dat het taboe op ‘alleen’ ergens naar toe gaan echt verbroken moet worden. Hopelijk is dit een begin!

britt@bwritten.nl

Site Footer

Site gebouwd door Prosix B.V.