OLI-FANTASIE

Ik zat laatst in de trein op weg naar Venlo. (Ja dit is soms het spannendste wat ik meemaak in een week en ik schaam me er niet voor) En zoals sommigen van jullie waarschijnlijk wel weten kom je met de trein richting Venlo langs Overloon. En wat ligt er in Overloon.
Juist een dierentuin! (wist je niet, begrijp ik, wie komt er ooit in Overloon??)

En toen gebeurde wat zo vaak gebeurt: mijn fantasie sloeg op hol.

Want in de 15 seconden dat de trein voorbij de dierentuin raasde, kruiste mijn blik met een olifant. Ja echt, een olifant.

En ik dacht het volgende:

Stel je bent een olifant uit Afrika en je ontmoet een andere leuke olifant. Jullie eerste date vindt plaats bij de derde boom rechts. Hier kijken jullie gezellig samen de hele avond over de prachtige Afrikaanse vlakte. Daarna brengt hij je veilig naar huis. Jij bent namelijk een nette olifant en een nette olifant houdt zich aan de ‘three-dates-rule’.

Pas na de derde date neem je hem mee voor ‘wat koffie’. En dan hebben jullie stomende seks of zoals ik het altijd zeg ‘The Notebook-seks’ (ja dames jullie weten waar ik het over heb;))
En na drie maanden kom je erachter dat je zwanger bent. Gelukkig hebben jullie inmiddels een stabiele relatie en steunt hij je waar hij kan, want ook hij is een goeie olifant. Na 18 tot 22 maanden (thanks google) beval je van een prachtige dochter.

En dan begin je als gelukkige ouders te fantaseren over de toekomst van je dochter. Misschien gaat ze wel studeren in Amerika, misschien wordt ze wel de eerste vrouwelijke olifanten-president. Maar nee hoor, jou mooie, geliefde, olifanten-dochter wordt verliefd. Op een exchange-olifant uit Europa. En ze wil met hem mee terug naar Nederland.

Je dochter en schoonzoon overtuigen je dat ze een betere toekomst heeft in Nederland. Je dochter-olifant gaat werken op feestjes en partijen en zal misschien af en toe op freelance basis voor een circus werken. Ze zal veel geld gaan verdienen en kan een echte showbizz carrière opbouwen. Je vertrouwt je dochter en je schoonzoon. Je vertelt de hele olifanten-crew in Afrika hoe trots je bent op de dochter’s internationale carrière.

Niet wetend dat jou geliefde olifanten-dochter achter de hekken in Overloon staat. Hopend op klanten vandaag. Hopend dat er mensen voorbij komen die haar misschien mooi vinden en misschien wel even blijven staan om net iets langer te kijken. Misschien betalen ze morgen nog wel een keertje om langs te kunnen komen.

britt@bwritten.nl

Site Footer

Site gebouwd door Prosix B.V.