Rens Kroes uit de magnetron

Ik hoor je denken: O nee, het zoveelste blog dat pleit voor #healthyfood #fitgirls en #biologisch. Of juist het zoveelste blog dat helemaal klaar is met die #quinoakutten en jou ervan wil overtuigen dat we gewoon normaal moeten doen met z’n allen. Nou nee dus, ik vind dat iedereen gewoon helemaal zelf mag weten wat z’n levenstijl is. Of jij je nou volstopt met goji-bessen of Big Macs, ik vind het werkelijk allemaal fantastisch.

Toch gaat dit artikel wel over eten. Dat is namelijk een logisch onderwerp want ja, eten dan doen we allemaal. Laat ik maar gewoon to-the-point komen. Ik loop vaak tegen het probleem aan dat ik thuiskom van stage, nog boodschappen moet doen, moet koken, een scriptie moet schrijven, een artikel moet schrijven, GTST begint en ook nog zeker twee afleveringen van Game of Thrones moet kijken. Kortom te weinig uren in één avond. Vaak stel ik dan een prioriteiten lijstje op. Dat ziet er als volgt uit:
1. Scriptie (zeker niet de leukste activiteit maar op dit moment zeker wel de belangrijkste).
2. Artikel schrijven (schrijven is voor mij de manier om te ontspannen, helaas vergeet ik vaak de tijd en is de avond alweer om als ik een artikel af heb).
3. Game of Thrones kijken (ik kan echt niet nog een week zonder Michiel Huisman)

Boodschappen doen en koken, komt vaak niet eens in dit prioriteitenlijstje voor. Dus wat gebeurd er vaak. Britt trekt de vriezer open en gooit een diepvriespizza in de oven of Britt gaat naar thuisbezorgd.nl en bestelt pizza. (Bij thuisbezorgd.nl brengen ze je pizza helemaal naar de 11e verdieping, vet chill.)

Ik geniet overigens niet eens van die pizza. Ik zit namelijk met m’n gedachten alweer bij mijn scriptie of bij Michiel Huisman. Ik sport redelijk veel en ontbijt en lunch best gezond, waardoor ik wel nog gewoon in mijn spijkerbroeken pas, maar iedereen weet dat (bijna) elke avond een afhaalmaaltijd of kant en klaar maaltijd gewoon niet gezond is. Ik was dus ook op zoek naar een alternatief. Ik heb al vaak gekeken of je een salade op thuisbezorgd kunt bestellen, maar helaas, ik kwam van een koude kermis thuis. En ook de maaltijdsalades van deAlbert Heijn zijn niet bepaald engeltjes op je tong of gezond.

CLEAN MEALS

Door wat te Googlen en te Facebooken kwam ik uiteindelijk terecht op de website van Clean Meals. Je kunt hier kant en klare maaltijden bestellen die daadwerkelijk gezond zijn. Impulsief als ik ben, bestelde ik er meteen een paar.

eten1Een paar dagen later belde mijn buurmeisje aan. Er was eten voor me bezorgd. Dat vond ik raar want ik was pas net thuis en wilde net wat gaan bestellen. Maar het waren de Clean Meals. Ik koos ervoor om mijn gezonde tocht te beginnen met een LITE Chicken maaltijd, het heet LITE omdat het weinig koolhydraten bevat en dus geschikt is als je wil afvallen. De hoeveelheid viel me een beetje tegen. Ik besloot er dus maar een beetje sla met avocado bij te eten. De smaak viel me helemaal niet tegen. Ik verwachtte een droge bende toen ik de eerste hap nam, maar tot mijn verbazing was het een lekker sappig kippetje. Binnen een half uur had ik GTST gezien, gekookt en gezond gegeten. Hoppakee!

De volgende dag ging alweer mijn tweede healthy meal de magnetron in. Overigens staat er op de verpakking dat je het eten het beste op kan warmen in gekookt water, maar ik ben fan van de magnetron en dat mag gelukkig ook. Dit keer ging ik voor LITE Turkey. Om heel eerlijk te zijn zag ik er enorm tegenop om deze te gaan eten. Bij de kalkoen zat namelijk bloemkool met tuinerwten. En bloemkool en ik liggen elkaar over het algemeen niet zo. Maar goed soms moet je uit je comfort zone stappen. #thuglife #livingontheedge
De bloemkool was best oke en de kalkoen maakte eigenlijk alles goed. Deze portie was net als de vorige portie eenLITE portie, toch had ik hier ruim voldoende aan. Na deze korte gezonde avondmaaltijd schreef ik de beste data analysis die ik ooit geschreven heb (stiekem ook de enige die ik ooit geschreven heb).

eten 2Op dag drie viel het wel een beetje tegen dat ik niet wakker werd met de killer body van Doutzen Kroes en met Sunnery naast me. Ik had tenslotte al twee dagen extreem gezond gegeten. Ik keek uit naar de maaltijd van vanavond want ik had uiteraard de lekkerste maaltijd voor het laatst bewaard. Zoals ik dat vroeger ook altijd met de rode winegums deed. Het was tijd voor de PRO Fish maaltijd. Deze maaltijd heet PRO omdat het gemaakt is met het doel spiermassa en fitheid op te bouwen en een fysieke prestatie te leveren. Ik besloot dan ook maar om vroeg te eten zodat ik daarna nog een stuk kon gaan hardlopen.

Toen ik deze maaltijd in de magnetron deed voelde ik me een echte Rens Kroes. Ik deed ook net of ik een kookprogramma aan het presenteren was (dat doe ik overigens vaker). Ook tijdens het opeten gaf ik af en toe commentaar. Maar dit was een echte topper, kabeljauwfilet met rijst en ratatouille. Dat zou ik elke dag wel kunnen eten. Na het eten verbeterde ik net de tijd van Usain Bolt niet, maar het scheelde niet veel.

Mijn oordeel is dus positief. Ze zijn misschien wat prijzig om elke dag te eten. Maar als je al gewend was om elke dag eten te bestellen vallen de kosten heel erg mee. Ik zorg ervoor dat ik ze in de koelkast heb staan. Als ik namelijk normaal naar een diepvriespizza zou grijpen kan ik nu een clean meal uit te koelkast trekken. Overigens dacht ik altijd dat je heel raar ging doen van heel gezond eten, maar tot dusver zijn er
niet zulke rare foto’s van mij te vinden.

Mocht je de Clean Meals een keer willen proberen. Kijk dan even op cleanmeals.nl of op Facebook. Mocht jij wel zulke rare foto’s gaan maken na het eten van deze gezonde maaltijden, stuur ze me dan even door.

britt@bwritten.nl

Site Footer

Site gebouwd door Prosix B.V.