Scoor je eigen nonchalante clubfoto

Je kent ze wel. Je hebt er waarschijnlijk een stuk of tien van dit soort facebookvrienden (als je in Amsterdam woont is dat sowieso het dubbele). Elke week opnieuw zo rond woensdag verschijnen ze weer online. Foto’s van mooie meisjes die afgelopen weekend geheel toevallig, totaal nonchalant stonden te dansen. Van die te perfecte clubfoto’s. En maar likes pakken. Vaak zetten ze er nog teksten in de trant van ‘Drankje, dansje’ of ‘dance like nobody is watching’.

 

Sick Team America GIF - Find & Share on GIPHY

 

Ik vraag me dus serieus af hoe dat kan. Hoe kun je na een hele week werken, drie vissenkommen Gin-Tonic en vier uur lang dansen nog zo perfect op een foto staan. En dat dan elke week weer opnieuw. Ik zou het willen. O wat zou ik dat graag willen. Maar helaas ik ben het soort meisje dat dronken, met bezweet hoofd en een tiet hangend uit mijn truitje voor de camera duikt. En dat is dan nog als ik de fotograaf aan zie komen. Als er een onverwachte foto wordt gemaakt is het vaak nog erger. Vaak ben ik dan net bezig mijn panty omhoog te trekken, mijn pinpas uit mijn bh te vissen of mijn string uit mijn bilspleet te halen. Die onverwachte flits verblind me niet alleen, hij pakt me altijd in mijn meest kwetsbare positie.

 

Party Time GIF - Find & Share on GIPHY

 

Ik verdenk ze er dus van een clubje te hebben, die partypic-chicks. Elke week komen ze bij elkaar om te evalueren. Ze oefenen poses voor de camera en lachen om foto’s van meiden zoals ik. Omdat ze doordeweeks zichzelf elke avond in slaap huilen door hun trieste leventje, maar in het weekend wel altijd door de fotograaf gespot worden.

 

Crying GIF - Find & Share on GIPHY

Mocht jij ook bij de clubfotoclub willen horen dan heb ik een paar tips voor je:

1.Dans niet teveel, een rood hoofd is niet sexy

Sweat GIF - Find & Share on GIPHY

  1. Kijk ten alle tijden omlaag, zo sta je altijd voordelig op de foto. Praten met vriendinnen is leuk, maar dat is natuurlijk niet het doel van uitgaan

Entertainment Eye Roll GIF by Shalita Grant - Find & Share on GIPHY

  1. Drink alleen nog fotogenieke drankjes

Lindsay Lohan Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

  1. Hou de fotograaf ten alle tijden in het vizier, doe gewoon alsof het je ex is

Interested Kim Kardashian GIF - Find & Share on GIPHY

  1. Als de fotograaf in de buurt is, doe je je handen omhoog en begin je spontaan hardop te lachen. Boeit niet wat de rest denkt, jij wil die clubfoto

Late Show Smile GIF by The Late Show With Stephen Colbert - Find & Share on GIPHY

  1. Kijk niet in de camera, mensen moeten natuurlijk niet denken dat je enige levensdoel is om goed op een foto te staan

 

Onderstaande foto’s werden gemaakt nadat ik dit stuk al had geschreven. Ik hoor nu ook bij de club! Jeej 🙂

britt@bwritten.nl

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Site gebouwd door Prosix B.V.